Meny

SJÖBODENS SOMMAR À LA CARTE

Serveras tisdag – lördag kl 17.00 -22.00
Served Tuesday – Saturday 5.00 – 10.00 p.m.

FÖRRÄTTER Starters

Vänerlöjrom från Sören Gustavsson i Spiken,
serveras med prästostterrin, surdegsflarn & sotad lök 245 kr
Vendace roe from Vänern with cheese terrine, thin bread and burned onions

Tartar på vänerlax från Anders Jonsson i Spiken med ramslökscrème,
krutonger, krasse & gurka samt fänkål från Lilla Labäck 195 kr
Tartare on salmon from Vänern with ramsons-crème, crutons, gherkin and fennel

Chark- och ostbricka med utvalda lokala favoriter
från Kullans Lycka, Adelsåsen & Sivans Ost 165 kr/225 kr
Meat and cheese plate with assorted local delicacy

Rödbetsråbiff med senapscrème, kapris, rödlök och saltgurka 155 kr
Tartare of beetroots with mustard crème, capers, red onion and pickled gherkin

VARMRÄTTER Main courses

Smörstekta abborrfiléer från Vänern med knippmorötter,
gräslökssås, & dillkokt färskpotatis 295 kr
Butter fried perch fillet from Vänern with small carrots, shives sauce and dill-boiled new potatoes

Stekt vänergösfilé med rödvinsssås smaksatt med dill, varmrökt
fläsksida från Wadstens, rödbetor samt dillkokt färskpotatis 310 kr
Fried pike-perch fillet from Vänern with red wine sauce, smoked pork, beetroots and dill-boiled new potatoes

Kotlett på ben av utegris från Malma gård på Kinnekulle med vitlöksbakade
tomater från Lilla Labäck, bearnaisesås & friterad färskpotatis 245 kr
Cutlet on the bone from outdoor local pigs with garlic-baked tomatoes, sauce béarnaise and deep-fried potatoes

Rostad blomkål med örtmarinerad tofu,
fänkålssås, rostade rotfrukter & groddar 175 kr
Roasted cauliflower with herb-marinated tofu, fennel sauce, roasted vegetables and sprouts

DESSERT & OST Desserts & cheese

Chokladmousse med hallon- och rödbetsglace,
rödbetskaka & färska hallon 105 kr
Chocolate mousse with raspberry and beetroot glace, beetroot cake and fresh raspberries

Vaniljparfait med flädermarinerade jordgubbar,
jordgubbsmousse, honeycomb & maräng 115 kr
Vanilla parfait with elder-marinated strawberries, strawberry mousse, honey comb and meringue

Sjöbodens mörka chokladtryffel 45 kr
Sjöboden´s dark chocolate truffle

Utvalda ostar från lokala gårdsmejerier med honung från
Läckö Honung & havrekex från Sivans Osthandel 125 kr
Swedish cheese from assorted dairies with local honey and oats biscuit

SOMMARMENY Sjöboden´s summer menu 525 kr

Tartar på vänerlax från Anders Jonsson i Spiken med ramslökscrème,
krutonger, krasse & gurka samt fänkål från Lilla Labäck
Tartare on salmon from Vänern with ramsons-crème, crutons, gherkin and fennel

Smörstekta abborrfiléer från Vänern med knippmorötter,
gräslökssås, & dillkokt färskpotatis
Butter fried perch fillet from Vänern with small carrots, shives sauce and dill-boiled new potatoes

Valfri dessert Free choice of dessert

VÄNERMENY Sjöboden´s Väner menu 595 kr

Vänerlöjrom från Sören Gustavsson i Spiken,
serveras med prästostterrin, surdegsflarn & sotad lök
Vendace roe from Vänern with cheese terrine, thin bread and burned onions

Stekt vänergös med rödvinsssås smaksatt med dill, varmrökt
fläsksida från Wadstens, rödbetor samt dillkokt färskpotatis
Fried pike-perch fillet from Vänern with red wine sauce, smoked pork, beetroots and dill-boiled new potatoes

Valfri dessert Free choice of dessert

Utvalda viner till menyerna, ett glas för varje servering 325 kr
Selected wines one glass for each course

BARNMENY Children´s menu
Hemlagade köttbullar med gräddsås, kokt potatis och lingon 95 kr
Home-made meatballs with cream sauce, boiled new potatoes and lingonberry jam

Vaniljglass med hemlagad chokladsås och färska jordgubbar 75 kr
Vanilla ice cream with chocolate sauce and fresh strawberries

Alla rätter på menyn går att få i barnportion till halva priset.
All dishes at the menu can be served as children´s portion for half price.