S J Ö B O D E N S  S O M M A R L U N C H
serveras dagligen kl. 12.00 – 15.30 Lunch menu served daily 12 – 3.30 p.m.

MINDRE RÄTTER Small dishes

Matjessill från Lysekil med Sivans prästost, brynt smör och
dillkokt färskpotatis toppad med vänerlöjrom från Spiken 175 kr
Sweet pickled herring with browned butter, vendace roe and dill-boiled new potatoes

Vänerlöjrom från Sören Gustafsson i Spiken serveras
med hackad rödlök, syrad grädde och toast 265 kr
Vendace roe from Vänern with red onion, soured cream and toast

Lokala ostar och charkuterier serveras med fruktknäcke
från Sivans ost och marmelad från Resville Mathantverk 165 kr
Plate with local cheese, smoked meat, frut biscuit and local marmalade

STÖRRE RÄTTER Main dishes

Sjöbodens stora räkmacka på surdegsbröd med
150 g handskalade räkor, ägg, sallad och majonnäs 185 kr
Sjöboden´s shrimp sandwich with 150 gr shrimps, boiled egg, salad and mayonnaise

Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern med brynt smör,
rårörda lingon och dillkokt färskpotatis samt sommarsallad 295 kr
Butterfried perch fillet with browned butter, lingonberries, dill-boiled new potatoes and local salad

Sjöbodens hemlagade köttbullar med kokt färskpotatis,
gräddsås, rårörda lingon och pressgurka 175 kr
Home-made meatballs with cream sauce, boiled new potatoes and lingonberry jam

EFTERRÄTTER Desserts

Dagens dessert 75 kr
Today´s dessert

Handgjord chokladpralin från Lidköpings Mikrokonditori 35 kr
Sjöboden´s handmade chocolate praline

Kaffe/te efter maten 25 kr
Coffee/The

Alla rätter (utom desserter) går att få i barnportion för halva priset.
All dishes at the menu (except for desserts) can be served as children´s portion for half price.

Sjöbodens tre-rätters sommarmeny går att förbeställa på lunchtid.
Vi vill då ha beställningen minst tre dagar innan.
Sjöboden´s three-course summer menu is available on lunch when ordered three days in advance.