S J Ö B O D E N S  S O M M A R  À  L A  C A R T E
serveras dagligen kl. 17.00 – 21.30 À la carte menu served daily 5 – 9.30 p.m.

FÖRRÄTTER Starters

Dillgravad vänerlax serveras med syrad
zucchini, citronmajonnäs och surdegskrisp 165 kr
Cured local salmon with soured zucchini, lemon mayonnaise and sourdough crisp

Matjessill från Lysekil med Sivans prästost, brynt smör och
dillkokt färskpotatis toppad med vänerlöjrom från Spiken 175 kr
Sweet pickled herring with browned butter, vendace roe and dill-boiled new potatoes

Vänerlöjrom från Sören Gustafsson i Spiken serveras
med brynt smör, bakad palsternacka och dillmajonnäs 265 kr
Vendace roe from Vänern with browned butter, baked parsnip and dill mayonnaise

Råbiff på oxfilé från Dalsjöfors med rökt prästost,
syrad silverlök, sotad lökmajonnäs och krasse 195 kr
Beef tartare with smoked cheese, pickled silver onion, blackened onion mayonnaise and garden cress

 

VARMRÄTTER Main courses

Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern med brynt smör,
rårörda lingon och dillkokt färskpotatis samt sommarsallad 295 kr
Butterfried perch fillet with browned butter, lingonberries, dill-boiled new potatoes and local salad

Halstrad vänergös serveras med råhyvlad fänkål,
dillslungad färskpotatis, beurre blanc och fänkålsmajonnäs 325 kr
Fried pike-perch fillet with sliced fennel, dill-boiled new potatoes, beurre blanc and fennel mayonnaise

Bakat lamm från Kullans Lycka serveras med
örtsky, salladslök, rödbetspuré och rostad färskpotatis 325 kr
Fried fillet of local lamb with herb sauce, beetroot purée and roasted new potatoes

Sommarkål, favabönor, saltbakad purjolök,
sotad lökmajonnäs, syrad zucchini och körvel 195 kr
Summer cabbage, fava beans, salt baked leek, blackened onion mayonnaise, soured zucchini and chervil

 

BARNMENY Children´s menu

Hemlagade köttbullar med färskpotatis, rårörda lingon och pressgurka 88 kr
Home-made meatballs with cream sauce, boiled new potatoes and lingonberry jam

Vaniljglass med jordgubbar och vispad grädde 85 kr
Vanilla ice cream with strawberries and whipped cream

Alla rätter (utom desserter) går att få i barnportion för halva priset.
All dishes at the menu (except for desserts) can be served as children´s portion for half price.

 

DESSERT & OST Desserts & cheese

Jordgubbspannacotta med basilikacremeux, färska jordgubbar och jordgubbsjelly 115 kr
Strawberry pannacotta with basil cremeux, fresh strawberries and strawberry jelly

Fläderbavaroise med rabarber och vispad citronganache 115 kr
Elder bavaroise with rhubarbs and whipped lemon ganache

Utvalda ostar från västsvenska gårdsmejerier, mormors
havrekex från Sivans Ost och marmelad från Resville 145 kr
Swedish cheese from local dairies with oats biscuit and local marmalade

Handgjord chokladpralin från Lidköpings Mikrokonditori 35 kr
Sjöboden´s handmade chocolate praline

 

SJÖBODENS SOMMARMENY 595 kr
Sjöboden´s summer menu

Vänerlöjrom från Sören Gustafsson i Spiken serveras
med brynt smör, bakad palsternacka och dillmajonnäs
Vendace roe from Vänern with browned butter, baked parsnip and dill mayonnaise
*
Halstrad vänergös serveras med råhyvlad fänkål,
dillslungad färskpotatis, beurre blanc och fänkålsmajonnäs
Fried pike-perch fillet with sliced fennel, dill-boiled new potatoes, beurre blanc and fennel mayonnaise
*
Fläderbavaroise med rabarber och vispad citronganache
Elder bavaroise with rhubarbs and whipped lemon ganache

Tillägg för utvalda ostar från västsvenska gårdsmejerier med tillbehör 115 kr
Addition for Swedish cheese from local dairies with local marmalade

Uvalda viner till menyn, ett glas för varje servering 345 kr
Selected wines one glass for each course

Utvalda alkoholfria drycker till menyn,
ett glas för varje servering 145 kr
Selected non-alcoholic beverages one glass for each course

 

Hör med oss om vilka allergener som de olika rätterna innehåller. Självklart
ordnar vi alternativ vid behov samt även veganska rätter efter önskemål.
We can offer you vegan courses and gluten, lactose or milk free alternatives. Talk to the waiter for more information.