SJÖBODENS FÖRSOMMARMENY
Serveras tisdag – lördag kl. 17.00 – 21.30


FÖRRÄTTER Starters
Matjessill från Lysekil serveras med dillkokt potatis, gräddfil, picklad rödlök, Wrångebäcksost från Almnäs Bruk och brynt smör 175 kr
Sweet-pickled herring with dill-boiled potatoes, sour-cream, pickled red onions, local hard cheese and browned butter

Citronbakad vit sparris från Hjo serveras med hollandaisesås och vänerlöjrom från Spiken 175 kr
Lemon baked white asparagus with sauce hollandaise and vendace roe from Spiken

VARMRÄTTER Main courses
Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern serveras med glacerade gulbetor, brynt smör, dillkokt svensk färskpotatis och majonnäs på färska örter fràn Lilla Labäck 315 kr
Butter-fried perch fillet with glaced yellow beet, browned butter, dill-boiled new potatoes and herb-mayonnaise

Halstrad vänergösfilé serveras med vitvinssås, smörstekt shiitake, sparris från Lilla Labäck, spetskål och rostade sesamfrön samt dillkokt svensk färskpotatis 315 kr
Fried pike-perch fillet with white wine sauce, butter-fried shiitake, green asparaguslace cabbage, sesame seed and boiled new potatoes

Ryggbiff från Dalsjöfors serveras med ramslökssmör, puré på rostad palsternacka och sellerirot samt rödvinsky smaksatt med timjan 315 kr
Sirloin steak with ramsons butter, purée of roasted parsnip and celeric and red wine sauce with thyme

DESSERT & OST Desserts & Cheese
Pavlova på maräng med mascarponekräm, jordgubbar, hallon, mynta och karamellsàs 95 kr
Pavlova with merengue, mascarpone crèrme, strawberries, raspberries, mint and caramel sauce

Utvalda ostar från västsvenska gårdsmejerier, mormors havrekex och marmelad  155 kr
Swedish cheese from local dairies with oats biscuit and local marmalade

TRERÄTTERS MENY Three-course menu
Eget val av förrätt, varmrätt och dessert 545 kr
Your own selection of starter, main course and dessert
Uvalda viner till menyn, ett glas för varje servering 345 kr
Selected wines one glass for each course