Menyer

SOMMARBUFFÉ Serveras dagligen kl. 12.00 – 15.30.

Pris: 395 kr inkl. kaffe och kaka. För barn mellan 7 och 12 år är priset 195 kr. Under 7 år är buffén gratis.

På buffén finns allt ifrån inlagd sill och abborre, sallader, ostar, gravad och rökt fisk samt en del kallskuret, fisk o skaldjursgryta och kokt färskpotatis. Vissa dagar finns det även färska skaldjur efter tillgång. Med reservation för ändringar i menyn pga råvarutillgången för våra lokala leverantörer.

Hjärtligt välkomna att boka er plats på en av sommarens höjdpunkter: Sjöbodens stora sommarbuffé!

SOMMARMENY Serveras tisdag – lördag från kl. 17.00.

Klicka på bilden för aktuell meny.

SKALDJURSKVÄLLAR på torsdagar Serveras från kl. 18.00

Alla torsdagar under juli och augusti serverar vi vår skaldjursplatå med färska bohusräkor, rökta räkor, kokta havskräftor och vinkokta blåmusslor med tillbehör för 495 kr per person. Det finns också möjlighet att beställa ostron till dessa kvällar. Förbeställning gäller minst två dagar i förväg för vår skaldjursplatå.

SKALDJURSPLATÅ

En specialitet på Sjöboden är våra färska skaldjur. Under olika delar av året serverar vi på utvalda kvällar skaldjursplatåer med det bästa från havet och självklart nykokta signalkräftor från Vänern under augusti och september.

Klicka på bilden för datum som vi serverar skaldjursplatå under hösten 2022.

VINPROVNINGAR

Vi har nu släppt datumen för våra mycket populära vinprovningar på Restaurang Sjöboden för hösten 2022. Vi kommer att fokusera på olika druvor vid höstens provningar. Klicka på bilden för aktuella datum.

En nyhet är också att vi kommer att begära en bekräftelse på alla bokningar minst två veckor innan för att minimera de sena avbokningar utan giltig anledning som varit ganska omfattande den senaste säsongen. Observera att ingen behöver betala någon avbokningsavgift om man har en giltig anledning till avbokning.

 

VINLISTA

Sjöbodens vinlista speglar vårt stora intresse för vin och vår ambition att lyfta fram småskaliga hängivna vinmakare som gör viner som de själva står för utan en massa tillsatser, oavsett om det sedan kallas naturvin, är ekocertifierat eller bara är gjort enligt naturens egna principer. Vi fokuserar främst på europeiska viner från Frankrike, Italien, Spanien, Portugal, Österrike och Tyskland men har även godsaker från Sydafrika, Nya Zeeland och USA.

Klicka på bilden för aktuell vinlista.