SJÖBODENS SOMMAR À LA CARTE
serveras tisdag – lördag kl. 17.00 – 21.30
FÖRRÄTTER
Matjessill från Lysekil serveras med dillkokt färskpotatis, gräddfil,
picklad rödlök, Wrångebäcksost från Almnäs Bruk och brynt smör 175 kr
Toast Skagen toppad med vänerlöjrom från Spiken
serveras med äppelstavar på svensk Rubistar 215 kr
Gravad oxfilé med dragon, cognac & hasselnötsolja, sommarsallad med
rostade pinjenötter, riven prästost från Sivans Ost & tryffeldressing 225 kr
VARMRÄTTER
Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern serveras med
gräslöksmajonnäs, dillpressad gurka, brynt smör och dillkokt färskpotatis 315 kr
Halstrad Vänergösfilé, citronsmörsås med kapris och krutonger, spetskål samt smörslungad färskpotatis med dill 355 kr
Ryggbiff från Dalsjöfors med Café de Parissmör, friterad
ostronskivling, rödvinssky och råstekt färskpotatis 345 kr
Riskroketter med vitlök och persilja, smörstekt ostronskivling och friterade
rotfrukter, sommarsallad, rostade pinjenötter, citrondressing samt örtrostad potatis 225 kr
BARNMENY
Hemlagade köttbullar med färskpotatis, rårörda lingon och pressgurka 95 kr
Vaniljglass med färska jordgubbar 85 kr
Alla rätter (utom desserter) går att få i barnportion för halva priset.
DESSERTER
Pavlova med mascarponecrème och färska jordgubbar caramellsås, hasselnötsflarn och rostade vitchokladsmulor 115 kr
Mandelkaka med rabarberkompott och kardemummagrädde 95 kr
Utvalda ostar från västsvenska gårdsmejerier, mormors
havrekex från Sivans Ost och kvittenmarmelad 155 kr
SJÖBODENS SOMMARMENY 595 kr
Toast Skagen toppad med vänerlöjrom från Spiken
serveras med äppelstavar på svensk Rubistar
Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern serveras med
gräslöksmajonnäs, dillpressad gurka, brynt smör och dillkokt färskpotatis
Pavlova med mascarponecrème och färska jordgubbar caramellsås, hasselnötsflarn och rostade vitchokladsmulor