SJÖBODENS SOMMAR À LA CARTE
serveras tisdag – lördag kl. 17.00 – 21.30

FÖRRÄTTER
Matjessill från Lysekil serveras med dillkokt färskpotatis, gräddfil,
picklad rödlök, Wrångebäcksost från Almnäs Bruk och brynt smör 175 kr

Toast Skagen toppad med vänerlöjrom från Spiken
serveras med sallad från Lilla Labäck 215 kr

Sjöbodens råbiff på svensk oxfilé med kapris, rödbetor, hackad rödlök och äggula 225 kr

VARMRÄTTER
Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern serveras med
örtmajonnäs, pressgurka, brynt smör och dillkokt färskpotatis 315 kr

Halstrad Vänergösfilé, citronsmörsås med kapris och krutonger, säsongens primörer samt dillkokt färskpotatis 355 kr

Ryggbiff från Dalsjöfors med Café de Parissmör, stekt sommarsvamp, rödvinssky och råstekt färskpotatis 345 kr

BARNMENY
Hemlagade köttbullar med färskpotatis, rårörda lingon och pressgurka 95 kr

Vaniljglass med färska bär 85 kr

Alla rätter (utom desserter) går att få i barnportion för halva priset.

DESSERTER
Fläderpannacotta med citronmarinerade sommarbär och rostad vit choklad 115 kr

Mandelkaka med rabarberkompott och kardemummagrädde 95 kr

Utvalda ostar från västsvenska gårdsmejerier, mormors
havrekex från Sivans Ost och kvimarmelad 155 kr

SJÖBODENS SOMMARMENY 595 kr
Toast Skagen toppad med vänerlöjrom från Spiken
serveras med sallad från Lilla Labäck

Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern serveras med
örtmajonnäs, dillpressad gurka, brynt smör och dillkokt färskpotatis

Fläderpannacotta med citronmarinerade sommarbär och rostad vit choklad