SJÖBODENS SOMMAR À LA CARTE
serveras tisdag – lördag kl. 17.00 – 21.30

FÖRRÄTTER
Matjessill från Lysekil serveras med dillkokt färskpotatis, gräddfil,
picklad rödlök, Wrångebäcksost från Almnäs Bruk och brynt smör 175 kr

Toast Skagen toppad med vänerlöjrom från Spiken
serveras med äppelstavar på svensk Rubistar 215 kr

Gravad oxfilé med dragon, cognac & hasselnötsolja, sommarsallad med
rostade pinjenötter, riven prästost från Sivans Ost & tryffeldressing 225 kr

VARMRÄTTER
Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern serveras med
gräslöksmajonnäs, dillpressad gurka, brynt smör och dillkokt färskpotatis 315 kr

Halstrad Vänergösfilé, citronsmörsås med kapris och krutonger, spetskål samt smörslungad färskpotatis med dill 355 kr

Ryggbiff från Dalsjöfors med Café de Parissmör, friterad
ostronskivling, rödvinssky och råstekt färskpotatis 345 kr

Riskroketter med vitlök och persilja, smörstekt ostronskivling och friterade
rotfrukter, sommarsallad, rostade pinjenötter, citrondressing samt örtrostad potatis 225 kr

BARNMENY
Hemlagade köttbullar med färskpotatis, rårörda lingon och pressgurka 95 kr

Vaniljglass med färska jordgubbar 85 kr

Alla rätter (utom desserter) går att få i barnportion för halva priset.

DESSERTER
Pavlova med mascarponecrème och färska jordgubbar caramellsås, hasselnötsflarn och rostade vitchokladsmulor 115 kr

Mandelkaka med rabarberkompott och kardemummagrädde 95 kr

Utvalda ostar från västsvenska gårdsmejerier, mormors
havrekex från Sivans Ost och kvittenmarmelad 155 kr

SJÖBODENS SOMMARMENY 595 kr
Toast Skagen toppad med vänerlöjrom från Spiken
serveras med äppelstavar på svensk Rubistar

Smörstekta panerade abborrfiléer från Vänern serveras med
gräslöksmajonnäs, dillpressad gurka, brynt smör och dillkokt färskpotatis

Pavlova med mascarponecrème och färska jordgubbar caramellsås, hasselnötsflarn och rostade vitchokladsmulor