Sjöboden tillhörde de första tjugo restaurangerna som 2001 certifierades av Västsvenska Turistrådet, som en restaurang med hög kvalitet på mat, service och miljö, och med en stor andel lokalproducerade råvaror, och har alltsedan dess varit med i nätverket - Smaka på Västsverige.

Vi har också under alla de tjugo år som White Guide funnits, blivit bedömda och omnämnda i deras restaurangguide med Sveriges bästa restauranger.

Vi har öppet från tidig vår till jul. Vi arrangerar också alla typer av evenemang som t ex bröllop, högtidsdagar, företagsträffar, konferenser mm. Från slutet av november fram till jul serveras ett mycket populärt julbord med en mängd lokala delikatesser. Vi har 30 platser i vår matsal och ytterligare 30 platser på vår terrass med utsikt över hamnen och vattnet under sommaren. För bröllop, fester m.m. har vi möjlighet att duka för upp till 40 gäster.

Vi inspireras av de råvaror och produkter som finns i vårt fantastiska skafferi runt om i trakten. Alltifrån gös, abborre , lax, siklöja, insjökräfta och löjrom i Vänern till färska skaldjur från Västkusten, och lamm, kalkon, vilt, ostar och grönsaker från någon av alla våra lokala producenter som vi jobbar med.

På dryckessidan jobbar vi mycket med passande dryckeskombinationer till vår mat, och gärna ekologiska producenter av både vin, öl och andra drycker. Huvudfokus ligger på vår vinlista som byts ut kontinuerligt och alltid innehåller minst 50-60 olika viner, varav många går att beställa per glas. Under vår och höst anordnar vi regelbundet vinprovningskvällar med olika teman. Till våra à la carte-rätter och menyer erbjuder vi alltid en eller fler dryckesrekommendationer såväl med som utan alkohol.

Vi som välkomnar er till oss är familjen Nordgren som har ägt och drivit restaurangen sedan den öppnade för 39 år sedan. Petter Nordgren var den som startade alltihop. Susanne har varit med i drygt tjugo år, och nu är även nästa generation med i verksamheten. Frida som är kökschef idag och arbetat i köket under många år och Sanna som bl.a. sköter utsmyckning med blommor m.m. i restaurangen samt jobbar i disken och köket.

Hjärtligt välkomna till Sjöboden hälsar familjen Nordgren.