Om oss

Sjöboden tillhörde de första tjugo restaurangerna som 2001 certifierades av Västsvenska Turistrådet, som en restaurang med hög kvalitet på mat, service och miljö, och med en stor andel lokalproducerade råvaror, och har alltsedan dess varit med i nätverket - Smaka på Västsverige.

Vi har också under alla de femton år som White Guide funnits, blivit bedömda och omnämnda i deras restaurangguide med Sveriges bästa restauranger.

Vi har öppet från tidig vår till jul. Vi arrangerar också alla typer av evenemang som t ex bröllop, högtidsdagar, företagsträffar, konferenser mm. Från slutet av november fram till jul serveras ett mycket populärt julbord med en mängd lokala delikatesser. Vi har 38 platser i vår matsal och ytterligare 30 platser på vår terrass samt 40 platser på kullen bakom restaurangen med utsikt över hamnen och vattnet under sommaren. För bröllop, fester m.m. har vi möjlighet att duka för upp till 60 gäster.

Vi inspireras av de råvaror och produkter som finns i vårt fantastiska skafferi runt om i trakten. Alltifrån gös, abborre , lax, siklöja, insjökräfta och löjrom i Vänern till färska skaldjur från Västkusten, och lamm, kalkon, vilt, ostar och grönsaker från någon av alla våra lokala producenter som vi jobbar med.

På dryckessidan jobbar vi mycket med passande dryckeskombinationer till vår mat, och gärna ekologiska producenter av både vin, öl och andra drycker. Huvudfokus ligger på vår vinlista som byts ut kontinuerligt och alltid innehåller minst 50-60 olika viner, varav de allra flesta går att beställa per glas. Till våra à la carte-rätter och menyer erbjuder vi alltid en eller fler dryckesrekommendationer såväl med som utan alkohol.

Från våren 2021 öppnar vi en delikatessbutik i Spikens Fiskehamn med ett sortiment bestående av mat från de flesta av våra lokala producenter (förutom fisk och löjrom som våra fiskande kollegor säljer i hamnen) samt ett utvalt sortiment av hantverk med anknytning till det dukade bordet som t ex keramik, handdukar m.m. Man kan förutom rena råvaror också köpa färdiga sallader och smörrebröd från restaurangen för avhämtning.

Välkomna till oss önskar Petter & Susanne Nordgren